Ispecite vrhunske pizze u vašoj pećnici zahvaljujući Tasty kamenu za pečenje. Sada vas više nište ne sprečava da kod kuće spremate pizze koje će biti kao da dolaze iz vaše omiljene pizzerije. Zadivite vaše najbliže i goste hranom spremljenom na Tasty kamenu za pečenje.
Vrhunska pizza u samo 5 minuta
Pomoći Tasty kamena za pečenje u samo 5 minuta ispecite pizzu kod kuće koja će biti jednako ukusna kao da dolazi iz vaše omiljene pizzerije. Uz malo mašte i eksperimentiranja sa sastojcima, pronađite i ispecite najbolju pizzu koju ste ikada jeli. Uz ovaj kamen to je moguće.
Zašto koristiti kamen za pečenje
Kamen za pečenje radi na istom principu kao i krušna peć. Zahvaljujući akumuliranoj toplini i visokoj temperaturi, potrebno je samo nekoliko minuta da se pizza ispeče. Tijesto se brzo digne i ispeče uz hrskavu koricu, a sastojci ostanu sočni i očuvani. Jednom kada probate ispeći pizzu na kamenu za pečenje, više ju nikada nećete poželjeti peći u limenom pekaču (protvanu).
Pećnica postaje krušna peć
Najbolje pizze i druge hrane od tijesta peku se u krušnim pećima. Zahvaljujući kamenu za pečenje vaša pećnica postaje prava mala krušna peć. Pizza ispečena na kamenu za pečenje neusporedivo je bolja i ukusnija od pizze ispečene u limenom pekaču.
Više od pizze
Iako je pečenje pizze jedna od najpopularnijih primjena kamena za pečenje, na kamenu za pečenje možete ispeći i druga jela poput kruha, peciva, pogača, kramp pogačica, gibanica, nekih vrsta kolača… Također se može koristiti za predgrijavanje namirnica i održavanje hrane toplom.
Odgovara svim pećnicama
Svojim dizajnom i dimenzijama 37 cm x 33 cm x 2 cm, Tasty kamen za pečenje savršeno odgovara svim standardnim pećnicama. Možete ga koristiti u električnim i plinskim pećnicama.
Praktični dizajn
Tasty kamen za pečenje se ističe svojom praktičnošću. Zahvaljujući kvadratnom obliku dobivate veliku površinu na koju je lagano dodati hranu koju spremate. Izdignuti obrub sprečava curenja tekućina s kamena pa pećnica ostaje čista. Glatki premaz na površini omogućava lagano čišćenje i održavanje kamena.
Vrhunska toplinska svojstva
Nisu svi kameni za pečenje jednako kvalitetni. Tasty kamen za pečenje rezultat je dugotrajnog testiranja sa različitim smjesama materijala, debljinama i oblicima kako bi se postigla optimalna termička svojstva. Ovaj kamen za pečenje akumulira toplinu u relativno kratkom vremenu, a istovremeno je dugo zadržava.
Više o proizvodu pogledajte na Tasty.hr
Masa: 3500 g
Dimenzije: širina 37 cm, dužina 33 cm, debljina 2 cm
Napomena: ovaj proizvod je ručni rad te su moguća manja odstupanja od proizvoda na fotografiji.
SAVJETI
Kako ispeći pizzu na Tasty kamenu za pečenje?
Postavite Tasty kamen za pečenje u pećnicu na srednju rešetku. Preporučljiv program za zagrijavanje kamena je gornje i donje zagrijavanje. Namjestite najveću temperaturu koju vaša pećnica podržava. Ostavite kamen da se zagrijava 30-40 minuta. Što je kamen zagrijaniji to će pizza biti brže pečena, a tijesto će dobiti hrskaviju koricu.
Prebacite pizzu na dobro zagrijan kamen. Ako vaša pećnica ima program ventilator/vrući zrak, možete prebaciti na taj program kada je pizza već u pećnici, ali neka i dalje temperatura bude namještena na maksimalnu temperaturu. U krušnim pećima pizze se peku na temperaturama od 500 stupnjeva, tako da je potrebno koristiti maksimalnu temperaturu pećnice koja se kreće od 250 do 300 stupnjeva.
Vrijeme potrebno da se ispeče pizza na temperaturi od 250 stupnjeva u prosjeku iznosi 5 minuta. Vrijeme može varirati ovisno o debljini tijesta, količini nadjeva i samoj pećnici.
Pečenu pizzu pomoću lopatica preselite na tanjur ili dasku za rezanje. Kamen nemojte vaditi iz pećnice sve dok se ne ohladi.
Ako želite ispeći više pizza na kamenu, nakon svake druge pizze napravite pauzu od 10-ak minuta kada ostavite kamen da se opet zagrijava na maksimalnoj temperaturi pećnice.
Kada ste završili s pečenjem, ugasite pećnicu i ostavite kamen da se ohladi. Hlađenje kamena može potrajati nekoliko sati. Ohlađeni kamen možete izvaditi iz pećnice i očistiti.
Kolika je cijena električne energije potrebne da se ispeče pizza?
Električne pećnice energetskog razreda A kakve prevladavaju na tržištu troše do 0.99 kWh. Ako u obzir uzmemo da je preporučeno vrijeme zagrijavanja kamena 30 minuta i dodatnih 5 minuta je potrebno za pečenje, vaša pećnica treba raditi 35 minuta. Cijena kWh struje je u najskupljoj tarifi 0,95 kn. To bi značilo da se za pečenje pizze potroši električne energije u vrijednosti od oko 0,50 kn.
Da bi ste ispekli pizzu u limenom pekaču, potrebno je zagrijavati pećnicu barem 10 minuta i zatim peći pizzu još 20 minuta. Time dolazite do otprilike istog vremena koje vam je potrebno za zagrijavanje kamena i pečenje pizze na kamenu.